?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

должен быть умным и ленивым. :)



In the mid-1800s a Prussian Field Marshal named Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke developed a means to evaluate his officers.

Smart & Lazy – I make them my Commanders because they make the right thing happen but find the easiest way to accomplish the mission.
Smart & Energetic – I make them my General Staff Officers because they make intelligent plans that make the right things happen.
Dumb & Lazy – There are menial tasks that require an officer to perform that they can accomplish and they follow orders without causing much harm.
Dumb & Energetic – These are dangerous and must be eliminated. They cause things to happen but the wrong things so cause trouble.

Взято отсюда.

Comments

( 3 comments — Leave a comment )
aitisha
May. 30th, 2012 07:07 pm (UTC)
Здесь не "руководитель", а командир на фоне штабиста, инспектора итд.
Ну и в реале немецких командиров "ленивыми" очень трудно назвать, ну может быть кроме самого Мольтке старшего.
stdas
May. 30th, 2012 08:56 pm (UTC)
Кэп? :)
У меня не настолько плохо с английским чтобы спутать Commander и CEO.
Про лень это не я придумал, а ему-то наверное было лучше знать, чем нам, рассуждая через полтора века. К тому же, это не статистика, а критерии назначения на соответствующую должность, которые каждый волен для себя выбирать какие захочется.
aitisha
May. 31st, 2012 03:00 am (UTC)
Кэп сказал бы, что Мольтке писал на немецком. Я же говорю, что это про армию, а не про бизнес и что сами немцы этот принц имхо не очень-то соблюдали начиная с франко-прусской. А это еще при Мольтке старшем. И нам проще в том смысле, что нам известно, чем это все закончилось.
( 3 comments — Leave a comment )